Magyarország legnagyobb tudományos játszóháza
egy 300 éves műemlék magtárban - ez a FUTURA

Négyféle szórakozás egy jegy áráért:

• Tudományos játszóház,

• Látványos kísérleti bemutató,

• Planetáriumi előadás

• és villám generálás.

ELÉG BÁTOR VAGY? Próbáld ki, sétálj át a függőhídon!

ELBŰVÖLNEK A TECHNIKAI ÚJDONSÁGOK? Játssz az Okos homokozónkkal!

VERSENYEZNÉL EGYET? Pattanjatok az áramot termelő szobakerékpárok nyergébe, és indulhat a futam!

Pancsoljatok együtt a beltéri vizes játszóterünkön, szórakozzatok a hangokkal, fényekkel!

Fedezzétek fel a közel 300 éves magtárépület négyszintes tudományos játszóházát, a négy őselem – a Víz, a Föld, a Levegő és a Tűz – titkait, a Szigetköz növény- és állatvilágát.

LENYŰGÖZNÉD A CSALÁDOT? Hozd őket egy virtuális űrutazásra planetáriumunkba, vegyetek részt látványos kísérleti bemutatónkon, és nézzétek meg a Tesla transzformátorral generált villámokat !

 

Ha még többre vágysz, nézd meg extra élményeink kínálatát! >

Víz szintje

Eszközeink olyan természeti jelenségeket mutatnak be, amelyekért valójában a Földet kellene körbekerülnünk. Áramlatok, vízfolyások, víz alatti merülés és vizes élőhelyek várnak Rád a Víz szintjén. Fel tudsz lőni vízipisztollyal egy labdát az emelkedőn? Tudsz vízesést alkotni és áramot termelni különböző vízkerekekkel? Megfigyelheted, mi történik egy labdával, ha örvénybe kerül, kipróbálhatod, mire képes az Archimédesz-csavar.

Föld szintje

Az I. emeleten látványosan szemléltetjük a legfontosabb fizikai törvényeket, játékosan mutatjuk be a kőzet- és talajfajtákat, a szigetközi tájat, és itt alakítottuk ki a kicsik sarkát is. Ismerd meg a Szigetköz természeti környezetét, növény- és állatvilágát! Szaglássz, tapints és kutass! Keresd a rejtőzködő állatokat! Fel mersz feküdni a fakírágyra? Végig tudod járni a giliszta labirintust?

Levegő szintje

A II. emeleten a légköri, időjárási jelenségeket, a szél természetformáló munkáját, a szélerőművek működését vizsgálhatod. Játszhatsz a hangokkal, ha ügyes vagy, madarak énekében gyönyörködhetsz, vagy virtuális repülésen pilóta lehetsz. Elég bátor vagy? Villámcsapás, nagyfeszültség, séta egy függőhídon: itt mindet megtapasztalhatod. Kipróbálnád milyen lennél meteorológusnak? Nálunk ezt is megteheted.

Tűz szintje

A III. emeleten optikai érdekességekkel, illúziókkal, fényjelenségekkel kapcsolatos eszközökkel várunk. A kiállítás egyik különleges eleme a MiniSpaceWorld, melynek terepasztalain a történelmi Holdra szállások helyszínei és a jövő tervezett holdbázisai jelennek meg. Keverd a színeket saját árnyékoddal, vagy hagyj nyomot a foszforeszkáló falon a sötétszobában! Teszteld egyensúlyérzékedet, memóriádat képességvizsgálóinkkal!

Napi programajánló

Az auditóriumban látványos kísérleti bemutatókon vehetsz részt.

A planetáriumban virtuális űrutazásra hívunk, ahol a kupolára vetített csillagászati előadáson eléd tárjuk a csillagos eget, megismerheted a csillagképeket, az égitestek mozgását.

A II. emeleten megcsodálhatod a Tesla transzformátorunkkal generált látványos és hangos villámokat is.

Ajánljuk, hogy a Futura látogatásra szánj legalább
3-4 órát!

Fix napi programjainkat az alábbi időpontokban láthatod:

 

11:00
Planetáriumi előadás
11:30
Planetáriumi előadás
12:30
Science Show, látványos kísérletek
13:15
Tesla transzformátor működetése
14:00
Planetáriumi előadás
15:00
Planetáriumi előadás
16:00
Science Show, látványos kísérletek
17:00
Planetáriumi előadás
17:50
Tesla transzformátor működetése
Létszámtól függően további időpontokban is tartunk előadásokat, hogy a bejelentett csoportok és egyéni látogatóink is minden programon részt tudjanak venni. Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!

Jegyár

Felnőtt 2.490 Ft

Gyerek, diák (26 éves kor alatt), nyugdíjas, pedagógus, fogyatékkal élő 1.990 Ft

Családi (2 felnőtt és 2 gyerek)* 7.490 Ft

A Futura belépőjegy a planetáriumi csillagászati előadás, a Tesla villám generálás és a Science Show árát is tartalmazza.
A belépő áráért egész napra szóló karszalagot kapsz, a nap folyamán el is hagyhatod az épületet.
* A családi belépőből további kedvezmény nem adható!